Hitte leidt tot meer pech onderweg

Als het kwik ook maar enigszins in de buurt van tropische temperaturen komt, is ons land meteen in rep en roer. Is het geen hitteplan dat ons dwingt binnen te blijven, dan is het wel een auto die dienst weigert vanwege de warmte.

Door de hitte hebben meer automoblisten en fietsers te kampen met pech. De Wegenwacht van de ANWB moet vandaag aanzienlijk vaker te hulp schieten en dat blijft naar verwachting ook de komende dagen zo. Het gaat bij auto's vooral om problemen met accu's en de koeling. Verder zijn er veel lekke banden bij caravans en aanhangers die langere tijd hebben stilgestaan en in deze zomerse periode weer op de weg komen. Ook veel fietsers hebben bandenpech. Op een normale maandag helpt de Wegenwacht volgens een woordvoerder van de ANWB zo'n 3.000 weggebruikers. Deze dag komt dat aantal zeker boven de 4.000 uit.

Lees verder…

» Lees verder ...