LEES OOK: Autotest – vernieuwde Renault Captur (2017)

Renault is duidelijk aan de winnende hand. Eerder deze maand werd al bekend dat Renault in Nederland een recordaantal auto’s had afgeleverd in het eerste halfjaar van 2017. Dat succes is mede te danken aan de Clio die momenteel de verkoopstatistieken aanvoert als bestverkochte personenauto van Nederland.

Wereldwijd zag Renault de verkoop in alle regio’s toenemen. Zowel Renault als dochtermerk Dacia noteerden recordaantallen. Andere dochtermerken Lada en Samsung Motors zagen de verkoop eveneens aantrekken. Vooral de groei van Groupe Renault in het Midden-Oosten (19,3%) en Azië (50,5%) zijn opvallend.

Groupe Renault verkocht in Europa ruim een miljoen voertuigen in de periode van 1 januari tot en met 30 juni 2017. Renault is nu na Volkswagen het op een na bestverkochte automerk in Europa.

Het bericht Renault verkoopt recordaantal auto’s in eerste halfjaar 2017 verscheen eerst op AutoRAI.nl.

» Lees verder ...