Carrepublic

Cité de l’Automobile, het automobiel museum van Mulhouse

Het Cité de l'Automobile in Mulhouse wordt nogal eens omschreven als het grootste automobielmuseum ter wereld. Of dat werkelijk zo is, valt moeilijk te bepalen want er is nogal wat concurrentie op dat vlak. Maar een ding is wel zeker, hier vind je echt de grootste verzameling Bugatti’s die je ooit gaat tegenkomen. Vanaf de eerste modellen tot aan de nieuwste Bugatti Veyron en met als hoogtepunt de persoonlijke Royale van Ettore Bugatti. Smullen dus voor de fans. Het bijzondere museum werd in 2006 volledig gerenoveerd en speelt nadrukkelijk in op een zo’n groot mogelijke doelgroep. Hier staan niet alleen rijen met klassiekers waar je langs hekjes mag lopen. Het Cité de l'Automobile is net zo goed een interactieve reis...

» Lees verder ...