Carrepublic

Is de daling in verkoop van hybride auto’s nu structureel?

De flinke daling in de verkoop van hybride auto's is inmiddels structureel te noemen, zo heeft de autobrancheorganisatie Bovag tegenover leasebedrijf crocolease.nl laten weten. De jarenlange populariteit van deze auto’s in Nederland was voornamelijk te danken aan de gunstige fiscale regels voor zakelijke rijders, maar dat veranderde in 2015 door een aangepaste wetgeving. Nu er over de hybride auto gewoon 22% bijtelling betaald moet worden, valt de plug-in uit de gratie: het aandeel daalde van ruim 12% in 2015 naar nog maar 5%. Ondertussen maakt de volledig elektrische auto voorzichtig zijn opmars. Tussenfase Volgens Bovag is de plug-in hybride auto altijd al een soort tussenfase geweest. Nodig voor de overgang van een normale brandstofmotor naar een volledig elektrische aandrijving. Daar...

» Lees verder ...