* Alle Persberichten / Nieuwsberichten / * Mercedes-Benz / Daimler / AMG

Joint venture Mercedes-Benz Vans met Amerikaanse start-up Via

#Persbericht / Nieuwsbericht: Mercedes-Benz Vans doet zijn intrede in de deelautosector. Daarvoor gaat de Vans-divisie van Daimler AG een joint venture aan met de Amerikaanse start-up Via. Daimler Mobility Services sluit zich daar aanvullend bij aan als strategisch investeerder in Via. De overeenkomst werd begin september ondertekend in Stuttgart. In tegenstelling tot andere deelautodiensten heeft Via zich vanaf het begin volledig gefocust op de ontwikkeling van een schaalbaar, on demand deelautoconcept. Het intelligente algoritme van Via maakt slim openbaar vervoer mogelijk door in te zetten op een dynamisch massavervoerssysteem dat de verkeersdruk in stedelijke gebieden beperkt. De combinatie van Via’s technologie met de engineering van Mercedes-Benz Vans creëert de perfecte match voor efficiënt, betaalbaar en duurzaam autodelen. Als onderdeel van de samenwerking investeert Mercedes-Benz Vans 50 miljoen dollar in de nieuwe joint venture. Namens Daimler Mobility Services treedt Volker Mornhinweg toe tot de raad van bestuur van Via.