* Alle Persberichten / Nieuwsberichten / * Autonoom (zelfrijdend) / * Mercedes-Benz / Daimler / AMG

Mercedes-Benz op weg naar volledig autonoom rijden

#Persbericht / Nieuwsbericht: Met de Intelligent World Drive test Mercedes-Benz geautomatiseerde rijfuncties op alle vijf continenten. Het startschot ervoor werd gegeven op de IAA in Frankfurt door dr. Dieter Zetsche, Daimler-bestuursvoorzitter en Hoofd Mercedes-Benz Cars. De testauto waarmee de Intelligent World Drive wordt uitgevoerd, is gebaseerd op de huidige S-Klasse. Deze is voor de gelegenheid volledig geautomatiseerd en krijgt tussen nu en januari 2018 op vijf continenten te maken met veel complexe verkeerssituaties. De Intelligent World Drive begint in Duitsland, gaat in oktober naar China, in november naar Australië, in december naar Zuid-Afrika en eindigt in januari Las Vegas (VS), waar op dat moment de Consumer Electronics Show (CES) wordt gehouden. Het doel van de vijf maanden durende testrit is om wereldwijd informatie te verzamelen over verkeerssituaties. Met deze informatie kunnen toekomstige geautomatiseerde en autonome rijfuncties worden afgesteld op de gebruikers- en verkeerssituaties in de verschillende landen.