Autoliefhebber.com

SKYACTIV-X is nieuwe generatie benzinemotor

"/>De gepatenteerde verbrandingsmethode van Mazda, Spark Controlled Compression Ignition (SPCCI) genaamd, combineert de vonkontsteking van een benzinemotor met de compressieontsteking van een diesel. In combinatie met een turbo, die de inlaatdruk verhoogt, zorgt compressie-ontsteking voor een zeer directe respons op het gaspedaal en een toename van het koppel met 10 - 30 % ten opzichte van de huidige 2.0 liter SKYACTIV-G benzinemotor, terwijl het zeer arme mengel de motorefficiency met 20 - 30 % verhoogt ten opzichte van de huidige SKYACTIV-G. Met een cilinderinhoud van 2.0 liter zorgt de SKYACTIV-X voor 20 % minder brandstofverbruik in vergelijking met de SKYACTIV-G, een enorme vooruitgang. De 2.0 liter SKYACTIV-X evenaart of overtreft daarmee de nieuwste SKYACTIV-D dieselmotor zelfs qua brandstofefficiency. Daarnaast kan...

» Lees verder ...